Krátké vyhodnocení Jana Legerského

Vážení spoluobčané,

přicházím za Vámi s krátkým vyhodnocením posledních čtyř předvolebních měsíců, které možná trošku rozvířily naši poklidnou hladinu v obci. Vstoupili jsme do Vašich domácností s informacemi, o kterých jste nevěděli a ani o nich neměli tušení.

Dsc_0243-2Vše, co jsme popsali v našich článcích je pravda, nic není vymyšleno, jen se o tom nikde nemluvilo, nepsalo, prostě to nebylo žádoucí, aby se to dostalo „na veřejnost“. Kdyby to nebyla pravda, určitě by se někdo ohradil a možná už nás i žaloval. Nestalo se tak a zřejmě ani nestane. Asi máme pravdu.
Proč jsme se to neměli dozvědět? Odpovědět musí někdo jiný. Zeptejte se současného vedení obce a jejich nejbližších v zastupitelstvu, kteří téměř všichni opět kandidují.
Přicházíme za Vámi s alternativou, která bude otevřená, nebude skrývat informace před zastupiteli a ani před Vámi. Vždy si poslechneme Váš názor, necháme si poradit.

Jak asi všichni víte, zahájili jsme kulturními aktivitami, které u nás v obci byly omezené. Navázali jsme na kácení máje u obecního úřadu připraveným programem vedle u hotelu Morávka. Asi proto, že jsme opoziční skupina slušných lidí, bylo některým občanům doporučeno, nezúčastňovat se našich akcí.

Po tomto malém úvodu pokračoval „Indiánský dětský den“, druhý ročník „Pohádkového dne“ a vzhledem k nepříznivému počasí nám nevyšel „Den techniky“. Těmito každoměsíčními kulturními akcemi jsme připravili možnost vyžití pro děti i rodiče, které tady v minulosti chybělo. Trošku jsme tím rozhýbali i trošku klidnou hladinu kultury v obci.

Co se stalo? Najednou máme plné vývěsní tabule v zastávkách polepené akcemi organizovanými vedením naší obce. Teď to najednou jde? Jak jsme psali v minulých číslech, trošku jsme to tady rozhýbali.

A co se týká informací z činnosti úřadu?

Investiční akce obce byly pravidelně finančně navyšovány dodatky ke smlouvám. Proč, když se ty práce a dodávky materiálu neuskutečnily? Kdo to připravoval a dozoroval? Pán, o kterém se píše na jiném místě tohoto vydání? Bez smluv, pouze na objednávku na dva řádky. Kdo to schvaloval a podepisoval? Mnohdy starostka sama a bez vědomí zastupitelstva obce. A nebyly to malé částky. „Autobusový záliv u přehrady“ – přišli jsme o cca 400 tisíc, „Oprava kanalizace – havárie pro ZŠ Morávka“ – přišli jsme o cca 317 tisíc, „Vodovod Vlaský“ – přišli jsme o cca 467 tisíc, „Střecha a zateplení zdravotního střediska“ – ještě prověříme, ale nárůst ceny o 90%?.

Po mém vstupu do zastupitelstva obce jsem požadoval do rozpočtu obce zahrnout příspěvek pro každé dítě z naší školky (500,- Kč) a školy (2 000,- Kč) na kroužky a školní pomůcky.

Bylo by to asi 260 tisíc Kč z rozpočtu obce ročně (rozpočet obce cca 50 miliónů korun). Výše uvedený součet „zatoulaných“ částek z investičních akcí by postačoval na celé volební období pro všechny děti z naší školky a školy. Zeptejte se současného vedení obce, proč to nešlo a kde ty peníze jsou!!!

Vážení rodiče a prarodiče, je Vám to jedno, jak se podporují naše děti a jak se hospodaří v naší obci? Mně ne, proto se o tyto informace nyní dělím s Vámi a je jen na Vás zvážit, zda se to dá nějak změnit. Je to taky na Vás.

Jan Legerský
Morávka Lidem

Aktuality

  • Poděkování voličům

    26.9.2022

    Rádi bychom touto cestou poděkovali voličům obou našich sdružení za hlasy nám udělené a za posílení opozice v zastupitelstvu obce Morávka. Zároveň tímto gratulujeme vítězi. Morávka Lidem / Se zdravým rozumem

  • Uvedení informací na pravou míru

    19.9.2022

    Navazuji na článek v Moravčanu č.4/2022 „vysvětlující“ a útočící na články z úvodních čísel Naší Morávky.

     

    Čtěte dále

  • Zlatá žíla na Morávce?

    15.9.2022

    2 000 Kč pro jedno dítě do školy není, ale na odměnu 100 000 Kč  pro starostku ano - kterou si navíc starostka sama navrhla a nechala schválit zastupitelstvem obce...

    Svůj názor můžete vyjádřit u voleb do zastupitelstva ve dnech 23. a 24. září 2022.

    Ing. Jan Legerský

    Whatsapp-image-2022-09-15-at-11-12-19 

    Čtěte dále

  • Společný program sdružení

    12.9.2022

    Naše dvě sdružení vstupují do voleb do zastupitelstva obce společně.  Jsme občané Morávky jako Vy a máme stejně jako Vy různé názory na to, co naší obci chybí, co zlepšit, nebo změnit. Máme ale společný cíl, lepší obec pro život. 

     

    Čtěte dále

  • Krátké vyhodnocení Jana Legerského

    9.9.2022

    Vážení spoluobčané,

    přicházím za Vámi s krátkým vyhodnocením posledních čtyř předvolebních měsíců, které možná trošku rozvířily naši poklidnou hladinu v obci. Vstoupili jsme do Vašich domácností s informacemi, o kterých jste nevěděli a ani o nich neměli tušení.
    Vše, co jsme popsali v našich článcích je pravda, nic není vymyšleno, jen se o tom nikde nemluvilo, nepsalo, prostě to nebylo žádoucí, aby se to dostalo „na veřejnost“. Kdyby to nebyla pravda, určitě by se někdo ohradil a možná už nás i žaloval. Nestalo se tak a zřejmě ani nestane. Asi máme pravdu.

    Dsc_0243-2 

    Čtěte dále

  • Žbluňk II Zdeňka Ševčíka

    6.9.2022

    Vážení čtenáři,

    tak se nám na Morávce rozjel boj o voliče do obecního zastupitelstva, a to formou pomluv na adresu Sdružení Morávka Lidem / Morávka se zdravým rozumem. Především se jedná o NEPRAVDY, které jsou směrovány k předchozímu vedení obce, například chybějící polystyren na obecním úřadě..
    Že by se někdo začal bát ??? A neví jak zamaskovat své vlastní chyby???
    Přečtěte si článek, nejen k tomuto tématu, od Ing. Zdeňka Ševčíka. V něm se mimo jiné dozvíte jaká je pravda o chybějícím polystyrenu z dob, kdy byl Naším starostou právě Ing. Zdeněk Ševčík. Mimochodem - polystyren jsme našli, ale stále nevíme kde je zaplacený asfalt.

    Obec 

    Čtěte dále

  • Marný boj o informace II.

    1.9.2022

    AKTUÁLNĚ 1.9,2022 - sledujeme situaci online. Dne 1.8.2022 byla na obec podána stížnost na starostku a místostarostu zveřejněná  v Naší Morávce č. 3. Podle informací právního oddělení krajského úřadu mělo vedení obce stížnost do 7 dnů vyřídit nebo ji postoupit na krajský úřad. Dnes je 1.9.2022 a stížnost není vyřízena a ani ze strany obce poskytnuta na krajský úřad. Asi je někde chyba, myslíte si to taky? 

     

    Čtěte dále

  • Kandidátky pro volby do zastupitelstva obce Morávka

    28.8.2022

    Dovolte nám,  abychom Vám představili Kandidátky pro volby do zastupitelstva obce Morávka. 

     

    Čtěte dále

  • Focení je pro mne radost

    28.8.2022

    Vážení čtenáři,

    dovolte mi, abych se vám představila. Jmenuji se Lenka Kręželoková, mnozí z vás mne znáte pod dívčím příjmením Pajurková. Jsem maminka dvou malých dětí a mou velkou zálibou jsou fotografie. 

    Čtěte dále

  • Názor občana

    28.8.2022

    Dobrý den, vážení čtenáři,
    jelikož politika mně a domnívám se, že i mnoho s Vás nikdy nezajímala, nechtěl jsem se k ní ani na 100 km přibližovat. Pokud však vedete nějaké sportovní oddíly nebo pokud tvoříte něco pro veřejnost, dříve nebo později se s ní potkáte a občas jí musíte bohužel i čelit.

    Čtěte dále

  • Nemusí hned pršet, stačí, když kape

    27.8.2022

    Jak praví klasik, nepochválíš-li se sám, nikdo to za tebe neudělá. Rozhodli jsme se, že se tedy pochválíme. Co se nám již povedlo, přestože nejsme v zastupitelstvu a vládneme jen slovem a písmem?

    Čtěte dále

  • O všem rozhoduji sama 3

    22.8.2022

    Dovolte mi, abych jen upřesnil některá čísla týkající se investičních akcí z posledního čísla Moravčanu vydaného naším obecním úřadem.

    Honza-o-vsem-rozhoduji-sama Hromosvod-zdravotni-stredisko-a-ms

    Čtěte dále

  • Žbluňk Zdeňka Ševčíka

    18.8.2022

    říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Jestliže nemám porušit toto pravidlo, tak já tam skočím po hlavě, přímo pod splav. Buď mě z té vody vytáhnete, nebo utopíte. A život půjde dál.
    Po přečtení periodika Naše Morávka, jsem dospěl k názoru, že některé uvedené informace mají zvláštní podtext.

    Čtěte dále

  • Letní promítání filmu ŠTĚŠTÍ JE KRÁSNÁ VĚC

    31.7.2022

    děkuji Vám za hojnou účast na II. ročníku pohádkového odpoledne, které se konalo 2.7.2022.Jsem ráda, že si děti trošičku připomněly klasické pohádkové bytosti, jako je červená Karkulka, Rumcajs, Manka, Křemílek, Vochomůrka a jiné postavičky.

    Čtěte dále

  • Otevřený dopis občana Morávky

    28.6.2022

    děkuji Vám za hojnou účast na II. ročníku pohádkového odpoledne, které se konalo 2.7.2022.Jsem ráda, že si děti trošičku připomněly klasické pohádkové bytosti, jako je červená Karkulka, Rumcajs, Manka, Křemílek, Vochomůrka a jiné postavičky.

    Čtěte dále

  • Nová anketní otázka

    24.6.2022

    Vážení čtenáři, je spousta možností, jak obohatit  kulturu  v naší obci.

    Proto se těším na Vaše nové podněty a nápady,popřípadě informace co Vám v naší obci chybí nebo co by jste v ní rádi změnili.

    Čtěte dále

  • Střípky ze zastupitelstva

    20.6.2022

    Vážení čtenáři.

    Dovolte mi, abych se s Vámi podělil o své pocity z návštěvy jednání zastupitelstva konaného dne 30. 5. 2022.

    Čtěte dále

  • Slovo zastupitele

    16.6.2022

    Vážení spoluobčané,
    dovolte mi, abych za sebe, jako jediného zastupitele v opozici ze svého pohledu částečně a krátce zhodnotil končící volební období. 

    Čtěte dále

  • Facebook NašeMorávka

    8.6.2022

    Naše Morávka je nyní i na Facebooku. Sledujte nás a o nic už nepřijdete.
    Morávka Lidem / Morávka Se zdravým rozumem.

    www.facebook.com/NaseMoravka

  • Fotografie z akcí

    7.6.2022

    Sledujte naši fotogalerii. Aktuálně zde najdete fotografie z akce Kácení Máje.

    Fotogalerie

  • Lavičky v obci

    6.6.2022

    Dlouhodobě mne trápí problém laviček na Morávce. Nyní nám jich pár přibylo u splavu, ale to si myslíme, že je málo. Všiml jsem si, že spousta lidí, a to většinou seniorského věku chodí na nákup či poštu pěšky.

    Čtěte dále

  • Morávka Lidem

    23.5.2022

    Vážení a milí spoluobčané
    jsem zastupitelem Obce Morávka zvolený za naše sdružení Morávka Lidem. Jsem jediný opoziční zastupitel, který je ve svém snažení o zprůhlednění některých činností obce osamocen.

    Čtěte dále

  • Morávka Se zdravým rozumem

    22.5.2022

    Vážení čtenáři,
    dovolte mi vysvětlit, jeden z důvodů, proč jsme se naše nové hnutí rozhodli nazvat Morávka Se  zdravým rozumem.

    Čtěte dále

  • Žijí mezi námi

    20.5.2022

    Ze zastupitelstva. Jako člen zastupitelstva na jeho zasedáních i mimo ně v běžném životě vnímám poznámky a názory spoluobčanů.

    Čtěte dále

  • Sportovní kroužek 9. ročník

    19.5.2022

    Co je u nás v kroužku nového? Vzhledem k tomu, že bez našeho vědomí dochází k úpravám článků do Moravčanu Vám jej poskytujeme v plné verzi i s fotkami.

    Čtěte dále

  • Kanalizace v obci?

    18.5.2022

    Ve volebním roce 2018 se na poslední chvíli před volbami rekonstruoval chodník od zastávky Morávka střed ke škole a zdravotnímu středisku.

    Čtěte dále

  • Proč vzniká občasník Naše Morávka?

    15.5.2022

    Možná se ptáte, proč vzniká paralelní časopis k obecnímu tisku. Chceme Vám přinášet kompletní, nezkreslené a neupravené články a informace z dění na Morávce.

    Čtěte dále

Jste aktivní na Morávce, spolek, živnostník, firma? Přidejte se k nám, vložíme zde Vaše logo, odkaz na web, nebo i Váš článek, prezentujte se na www.nasemoravka.cz

Náš web www.nasemoravka.cz je nový, rozvíjející se projekt. Posílejte nám Vaše návrhy na zlepšení, můžete zaslat Váš článek, nebo fotografie.